“Wie zaait zal oogsten” luidt het spreekwoord. En omdat we graag willen dat er geoogst kan worden vanaf mei zijn we nu druk met zaaien. Het meeste wordt voorgezaaid in de kas, maar ook buiten zitten de eerste zaadjes in de grond. Als alles goed gaat kunnen we straks genieten van onder andere spinazie, broccoli, knolvenkel, wortels, bietjes en nog veel meer!

De prei piepte als eerste boven de grond

Helaas gaat niet altijd alles goed en hebben de peultjes wat veel water gehad. In plaats van te kiemen zijn ze gaan rotten en zo kwam het dat er maar 6 plantjes opkwamen. Dat levertĀ  niet bepaald een vetpot op dus vlug nieuwe gezaaid en die komen nu allemaal mooi op gelukkig. We kunnen dus zeker wel peultjes eten dit jaar alleen net een paar weken later dan gehoopt.

We waren niet alleen druk met groenten, maar ook met onze biggetjes. We hebben de varkens vooral voor het vlees, maar ze kunnen ook mooi wat gras losmaken. De nieuwe biggen hebben eerst een paar weken op stal gestaan met een kleine uitloop naar buiten om aan ons te wennen, maar nu werd het tijd om te verhuizen. Sinds vorige week staan ze lekker op het gras. Binnen een half uur waren de eerste zoden omgekeerd door de harde werkers.