Het is vast niemand ontgaan dat het een nat en koud voorjaar was. Het bleef maar regenen! Toen de grond eindelijk opdroogde half april kwam er na een paar dagen gewoon nog meer regen. Ook de temperaturen bleven vrij laag. Het was al met al geen groeizaam weer. Gelukkig is niets zo veranderlijk als het weer en zijn de omstandigheden nu een stuk gunstiger. Er staan aardig wat planten in de grond en er is het nodige gezaaid en zo ziet het land er ineens heel anders uit!

Nog een reden dat het er heel anders uitziet is dat we twee grote klussen heb opgepakt. Ook voor die klussen waren we erg afhankelijk van het weer. De eerste klus was het plaatsen van het kasfolie voor de tunnelkas. Daarvoor was het wachten op een zonnige dag met niet teveel wind. Vorige week zaterdag was het eindelijk zo ver en nu staat er een heuse tunnelkas.

De tweede grote klus was er eentje waar we al lang aan werkten, telkens in fases, die nu afgerond is. We hebben de boomgaard ingeplant. Daarvoor moest eerst een boel grondwerk gedaan worden wat telkens onderbroken werd door alle regen. Nu is het mooi vlak, maar met een wadi voor het regenwater, aardig vrij van kweekgras en is er een kruidenrijk grasmengsel ingezaaid. En de bomen staan er nu dus in. Er staan 2 perenbomen, 3 pruimenbomen, 2 kersenbomen en 5 appelbomen.

En zo ziet het er allemaal ineens heel anders uit en voelt het als een enorme vooruitgang.